mindful living

mindful living

Mindful living

Her kan du se indlæg om forskellige aspekter inden for Mindful Living.
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, diskutere og kommentere - og naturligvis også at komme med nye indlæg, som du ønsker at diskutere.

De syv grundværdier

Mindful livingPosted by Susanne Bækholm Thu, March 12, 2015 10:25:29

Accept: Betyder det, at man skal acceptere alt - uanset hvilken holdning man ellers har til det?

At være accepterende betyder ikke at være passivt resignerende, eller at man kan lide alt og skal sætte principper og værdier over styr. Det betyder kun, at man er villig til at se tingene, som de er lige nu, dvs. acceptere at det forholder sig sådan lige nu. Hvis man derimod forsøger at bortforklare eller kaste et slør over den faktiske situation, eller hvis man fylder den med frygt, spontane domme eller ønsker, kan man ikke handle hensigtsmæssigt.

"Acceptance means: For now, this is what the situation, this moment, requires me to do, and so I do it willingly" (Eckhart Tolle)

Men det gælder ikke kun om at erkende og acceptere, hvad der måtte komme, det vigtigste er måske at acceptere sig selv. Kun ved at erkende og acceptere sig selv, får man overskud til at rumme og acceptere andre, præcis som de er.

I meditationen træner vi accept ved at minde os selv om, at vi skal være åbne og modtagelige og acceptere, at tanker, følelser og stemninger opstår undervejs, fordi det er sådan, det er, lige nu. Først når vi accepterer, at tanker og følelser dukker op, kan vi give slip på dem igen og vende opmærksomheden mod meditationsobjektet.

"The only way to live is to accept each moment as an unrepeatable miracle" (Unknown). smiley