mindful living

mindful living

Mindful living

Her kan du se indlæg om forskellige aspekter inden for Mindful Living.
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, diskutere og kommentere - og naturligvis også at komme med nye indlæg, som du ønsker at diskutere.

De syv grundværdier

Mindful livingPosted by Susanne Bækholm Mon, March 09, 2015 15:42:23

Tålmodighed: Når man både skal undlade at stræbe og udvise tålmodighed, går udviklingen så ikke helt i stå?

Grundværdien Tålmodighed ligger tæt op ad værdien Ikke-stræben, og måske kunne man godt se dem som en samlet værdi. De rummer begge det mest essentielle i en Mindful sindstilstand, nemlig at leve fuldt og helt i NUet.

At være tålmodig betyder at være åben og at give sig selv mulighed for at opleve den rigdom, der ligger i hvert eneste øjeblik. Man accepterer, at udviklingen ikke kan forceres, og at ting kun kan udfolde sig optimalt i eget tempo. Dermed bliver fundamentet for udviklingen solidt, holdbart og rigtigt. Man kan hele tiden mærke, hvor man er, og får dermed mulighed for justeringer undervejs.

Rastløshed og utålmodighed er hyppige gæster under meditation, specielt i den tid hvor man endnu ikke har fået indarbejdet meditation som en obligatorisk og uundværlig del af sin hverdag. Men netop gennem meditation får man lejlighed til at udvikle evnen til tålmodighed. Sindet vandrer hele tiden, og hver gang sindet begynder at planlægge dagens eller den kommende tids aktiviteter, har man mest lyst til at afbryde meditationen, så man kan komme i gang med at handle på det. Men igen drejer det sig om, med tålmodighed at acceptere sindets tilbøjelighed til at vandre og med venlighed føre opmærksomheden tilbage til meditationsobjektet.

"It is difficult to be patient, but to waste the rewards for patience is worse" (Abu Bakr) smileyhttp://instagram.com/p/0Av78OJlMF/