mindful living

mindful living

Mindful living

Her kan du se indlæg om forskellige aspekter inden for Mindful Living.
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, diskutere og kommentere - og naturligvis også at komme med nye indlæg, som du ønsker at diskutere.

De syv grundværdier

Mindful livingPosted by Susanne Bækholm Mon, March 02, 2015 14:47:56

Beginner's Mind: Hvorfor er det vigtigt at møde verden med et åbent / "barnligt" sind?

Vi møder ofte verden med en vis overlegen holdning. Vi vil helst give indtryk af, at vi ikke er til at imponere. Vi er naturligvis erfarne og kender det hele udmærket i forvejen.

Dermed begrænser vi vores egen mulighed for at se, høre, føle, opleve, hvad der rent faktisk foregår omkring os. Vi har fokus på det, vi forventer, dvs. vores forforståelse og erfaring begrænser vores mulighed for at opleve nyt. Vores selvdefinition forbliver intakt, ikke nødvendigvis i overensstemmelse med den virkelige situation HER og NU. Men det virker trygt ikke at skulle forholde sig til nye, ukendte oplevelser.

Verden er meget kompleks. Hele tiden er der nye indtryk, nye opfindelser, nye tiltag, man skal forholde sig til. Derfor er det nemmest at møde "det gammelkendte" med en "been there / done that"-holdning, men derved afskærer man sig fra en stor del af oplevelsen af tilværelsen lige HER og NU - og dermed fra nye indsigter, nye overraskelser og fra at gå i dybden og komme til bunds i den situation, der udspiller sig for øjnene af en.

Hvis vi vil opleve virkeligheden fuldt ud, må vi derfor genlære barndommens evne til at blive overrasket, forundret, imponeret, som når et barn oplever noget for aller første gang. smileyhttp://instagram.com/p/x4XDuAplKL/