mindful living

mindful living

Mindful living

Her kan du se indlæg om forskellige aspekter inden for Mindful Living.
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, diskutere og kommentere - og naturligvis også at komme med nye indlæg, som du ønsker at diskutere.

Meditation

Mindful livingPosted by Susanne Bækholm Wed, February 18, 2015 13:56:04

Hvordan kan man bevare roen, når man mediterer?

Det kræver mental udholdenhed og vilje at holde fast i den daglige meditation, indtil det bliver en helt naturlig - og uundværlig - del af hverdagen.

At sidde stille i 20 minutter kan godt virke kedeligt. Man bliver måske rastløs og utålmodig, når man ellers er vant til at have fart på. Og når man sædvanligvis "bare sætter sig ned", er det ofte med en fjernbetjening eller en mobiltelefon i nærheden, så man undgår at kede sig.

Men denne rastløshed, utålmodighed og kedsomhed kan udmærket indgå som en værdifuld genstand for meditationen. Man skal så blot observere sine reaktioner, men undlade at blive irriteret over, at de er der, og heller ikke forsøge med magt at tvinge dem væk. I stedet må man acceptere, at de er der, og med tålmodighed blive ved med at føre opmærksomheden tilbage til det sædvanlige meditationsobjekt, åndedrættet.

Og så behøver man heller ikke at starte med 20 minutters meditation. Man kan udmærket starte med 10-12 minutter, eller endda mindre, og så øge gradvist, indtil man har fundet den praksis, der passer én bedst. smiley