mindful living

mindful living

Mindful living

Her kan du se indlæg om forskellige aspekter inden for Mindful Living.
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, diskutere og kommentere - og naturligvis også at komme med nye indlæg, som du ønsker at diskutere.

Meditation

Mindful livingPosted by Susanne Bækholm Fri, February 13, 2015 13:47:34

Skal man sidde i lotusstilling, når man mediterer?

Kun ganske få kan sidde ubesværet i lotusstilling i længere tid, og det er absolut heller ikke en forudsætning for at få fuldt udbytte af sin meditation.

Nogle foretrækker at meditere liggende. Det kan måske give god mening, hvis man tager udgangspunkt i en længere bodyscan, typisk 25-45 minutter. Hvis man gerne vil meditere liggende, skal man være opmærksom på, hvordan ens krop reagerer. Når man lægger sig ned, er den typiske reaktion ofte, at nu skal der slappes af / soves. Og det er slet ikke hensigten med Mindfulness meditation. Tværtimod.

Den meditationsstilling, jeg foreslår mine kursister, er at sidde oprejst på en stol med en følelse af vågenhed og værdighed. Begge fødder har fuld kontakt med gulvet, og hænderne hviler løst i skødet - gerne med håndfladerne opad, da det medvirker til en mere ret holdning. Ryggen er ret, uden at være stiv, og hovedet sidder i lige forlængelse af rygraden. Øjnene er lukkede, men hvis det virker utrygt, kan man sagtens nøjes med at sænke blikket og holde fokus på et bestemt punkt - uden egentlig at bruge synssansen. smiley